Print  

Author Topic: ajanda kullanımı  (Read 37891 times)

0 Members ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

xardias

• Jr. Member
  • **
ajanda kullanımı
« on: Nisan 20, 2012, 12:41:37 ÖS »
hoşgeldiniz ekranındaki ajandaya kendimiz not ekleyebiliyormuyuz? yada ekelenebilse olmaz mı?
Mustafa Parmaksız
Van Merkez 13 Nolu ASM

zahide

• Hero Member
Ynt: ajanda kullanımı
« Reply #1 on: Nisan 20, 2012, 13:23:26 ÖS »
hoşgeldiniz ekranındaki ajandaya kendimiz not ekleyebiliyormuyuz? yada ekelenebilse olmaz mı?

şuan için böyle bir özellik mevcut değil ama bu isteğinizi değerlendirmeye alacağız iyi çalışmalar...
Sâye AHBS Teknik Destek

İletişim Bilgileri
------------------
+90 312 394 41 11
+90 312 394 00 14
iletisim@saye.web.tr

xardias

• Jr. Member
  • **
« Reply #2 on: Mayıs 17, 2012, 12:50:16 ÖS »
ajandayla ilgili çalışmalarınızı sabırsızlıkla bekliyorum?
Mustafa Parmaksız
Van Merkez 13 Nolu ASM

xardias

• Jr. Member
  • **
« Reply #3 on: Temmuz 17, 2012, 10:18:45 ÖÖ »
ajandayla ilgili çalışmaların hızlandırılmasını talep ediyorum, bir çok izlem ve aşı ile ilgili notlar alıyorum ve bunları deftere kydediyorum. bunun yanı sıra gün içinde en çok pc başında vakit geçiriyorum ve bu sürenin de % 90 ı saye ile ilgili, kişisel bir takım almam gereken notlar randevular, hesaplar, günlükler ve planlarımı da doğal olarak en çok kullandığım programla entegre bir şekilde ajandada toplamak istiyorum. bu meseleye acil çözüm bulunması benim gibi düşünen bir çok hekim için sevindirici olacağı kanaatindeyim. ayrı bir konu açmak istemedim lütfen burdan devam edelim
Mustafa Parmaksız
Van Merkez 13 Nolu ASM

zahide

• Hero Member
« Reply #4 on: Temmuz 17, 2012, 12:31:42 ÖS »
ajandayla ilgili çalışmaların hızlandırılmasını talep ediyorum, bir çok izlem ve aşı ile ilgili notlar alıyorum ve bunları deftere kydediyorum. bunun yanı sıra gün içinde en çok pc başında vakit geçiriyorum ve bu sürenin de % 90 ı saye ile ilgili, kişisel bir takım almam gereken notlar randevular, hesaplar, günlükler ve planlarımı da doğal olarak en çok kullandığım programla entegre bir şekilde ajandada toplamak istiyorum. bu meseleye acil çözüm bulunması benim gibi düşünen bir çok hekim için sevindirici olacağı kanaatindeyim. ayrı bir konu açmak istemedim lütfen burdan devam edelim

Sayın xardias,

E-reçete sistemi yeni devreye girdi biliyorsunuz bu sistemin düzene oturması için çalışıyoruz hem bu sebepten hemde SAĞLIK.NET ile ilgili çalışmların başlamsından dolayı yoğunluğumuz devam ediyor...Ajanda ile ilgili düzenlemeler için biraz  daha beklememiz gerekiyor...
Sâye AHBS Teknik Destek

İletişim Bilgileri
------------------
+90 312 394 41 11
+90 312 394 00 14
iletisim@saye.web.tr

doktorcak

• Full Member
« Reply #5 on: Temmuz 17, 2012, 18:11:33 ÖS »

Bu talep ajandayla biraz ilgisiz gibi geldi bana. Muayene bilgileri sekmesinde "Özel Notlar" kısmına kişiye özel notlara girebilirsiniz bunları. Hem hasta kartını tekrar açtığınızda direk uyarı veriyor mesela ben en çok "kan aldırcam" suistimaline karşı istanbulda halen lab da entegre edilemediği için (bu 21.yüzyıl bitimine felan inşallah istanbul sağlık tamamlayacak bu işi umutluyuz:-) ben özel not giriyorum hastalara 12.07.2012 KAN VERDİ, gibi veya izin felan izin yaparken ASE bana not bırakıyor "2 kez telefonla arandı izleme gelmedi" "sms gönderildi" veya 21 Temmuzda aşıya gelecek gibi özel notlar bırakıyoruz birbirimize birimiz yokken diğeri hasta kartını açtığında bu uyarıyı görüyor direk. Çok faydalı bir fonksiyon bu şiddetle tavsiye ederim.
Ajanda değilde ajandaya tıptaıp benzer ama daha fonksiyonel (zaman aralıkları-randevu tipleri- hasta tc ve adı soyadı aynen şimdiki gibi görünen ve belki sizin dediğiniz gibi açıklamada eklenebilen yepyeni bir randevu defteri bekliyorum ben. Ajanda aslında ASE ajandası ve biraz geliştirelebilir ama randevu defteri olarak ilave bir fonksiyon hem hekim hem ASE nin kendi ajandalarından yollarına devam etmesinide sağlar.

Bakanlığın bir doktor hemşire felan olmayan sağlıkla hiç alakası olmayan ve özellikle düşük IQ insanlardan seçilmiş bir birimi var. Bu birim akşam yatıp gece rüyalarında ne gördülerse artık AŞI-NET - Yeni servis - E-reçete - Peçete herneyse artık uygulanır uygulanmaz önemli değil bu gün yeni bunu yapalım diye karar veren bir birimi var. Yazılımcılara da bize de nefes aldırmıyorlar ki herkes işini yapsın.

doktorcak

• Full Member
« Reply #6 on: Temmuz 17, 2012, 18:43:50 ÖS »

şuan için böyle bir özellik mevcut değil ama bu isteğinizi değerlendirmeye alacağız iyi çalışmalar...

Böyle bir özellike var aslında. Sadece ajandada ki her hangi bir aralığa tıklayarak yapılamıyor. Aslında bu ne kadar gereklidir ? bilemiyorum?
Hasta kartını açtığınızda sağ üst menüden "Randevu Ver" çıkar buraya tarih saat ve açıklama girerek yeni bir kayıt açıp kaydedin
sonra hoşgeldiniz ekranından "ajandayı güncelle" deyin. Hastaya verdiğiniz randevu özel notuyla birlikte görülüyor ajandada.
Ha belki şöyle bir eklenebilir. Hastaya kendimiz randevu girerken doğal olarak hastanın Tc si D.tarihi Ad Soyad kısmı pasif ve kapalı çünkü hasta zaten seçilmiş durumda. Ajanda üzerine bir tarihe çift tıkladığımızda yeni bir randevu ekranı açılır ama bu noktada hasta belirsiz olduğu için TC kısmı açık ve elle doldurabilir durumda olur. TC tam olarak girildiğinde aynen sayenin arama motorunda olduğu gibi kayıtlı hasta için D.Tarih, Ad, Soyad kısmı dolu gelir ve randevu o hastaya kayıt edilir. yok TC kayıtlı değilse yeni kayıt yapmak istermisiniz diye sorulur, evet denirse bu bilgiler KPS veya mernisten çekilip önce hasta arka planda kaydedilir sonra aynen kayıtlı hasta randevusu gibi devam edilir.  Fotolarıda ekleyeyim daha iyi anlaşılır.

doktorcak

• Full Member
« Reply #7 on: Temmuz 18, 2012, 00:11:25 ÖÖ »
Bu ikinci fotodaki kısım ajanda üzerine çift tıklandığında hasta kimlik bilgileri resimdeki gibi ama boş olarak gelebilir. Burada hasta kartını açmadan veya kayıtsız hasta ise bu ekranda doğrudan kaydedilerek ajandaya eklenebilir ki ben halen bu işlemlerin ayrı bir randevu defterinde yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Print