ajandayla ilgili çalışmaların hızlandırılmasını talep ediyorum, bir çok izlem ve aşı ile ilgili notlar alıyorum ve bunları deftere kydediyorum. bunun yanı sıra gün içinde en çok pc başında vakit geçiriyorum ve bu sürenin de % 90 ı saye ile ilgili, kişisel bir takım almam gereken notlar randevular, hesaplar, günlükler ve planlarımı da doğal olarak en çok kullandığım programla entegre bir şekilde ajandada toplamak istiyorum. bu meseleye acil çözüm bulunması benim gibi düşünen bir çok hekim için sevindirici olacağı kanaatindeyim. ayrı bir konu açmak istemedim lütfen burdan devam edelim
Bu talep ajandayla biraz ilgisiz gibi geldi bana. Muayene bilgileri sekmesinde "Özel Notlar" kısmına kişiye özel notlara girebilirsiniz bunları. Hem hasta kartını tekrar açtığınızda direk uyarı veriyor mesela ben en çok "kan aldırcam" suistimaline karşı istanbulda halen lab da entegre edilemediği için (bu 21.yüzyıl bitimine felan inşallah istanbul sağlık tamamlayacak bu işi umutluyuz:-) ben özel not giriyorum hastalara 12.07.2012 KAN VERDİ, gibi veya izin felan izin yaparken ASE bana not bırakıyor "2 kez telefonla arandı izleme gelmedi" "sms gönderildi" veya 21 Temmuzda aşıya gelecek gibi özel notlar bırakıyoruz birbirimize birimiz yokken diğeri hasta kartını açtığında bu uyarıyı görüyor direk. Çok faydalı bir fonksiyon bu şiddetle tavsiye ederim.
Ajanda değilde ajandaya tıptaıp benzer ama daha fonksiyonel (zaman aralıkları-randevu tipleri- hasta tc ve adı soyadı aynen şimdiki gibi görünen ve belki sizin dediğiniz gibi açıklamada eklenebilen yepyeni bir randevu defteri bekliyorum ben. Ajanda aslında ASE ajandası ve biraz geliştirelebilir ama randevu defteri olarak ilave bir fonksiyon hem hekim hem ASE nin kendi ajandalarından yollarına devam etmesinide sağlar.
Bakanlığın bir doktor hemşire felan olmayan sağlıkla hiç alakası olmayan ve özellikle düşük IQ insanlardan seçilmiş bir birimi var. Bu birim akşam yatıp gece rüyalarında ne gördülerse artık AŞI-NET - Yeni servis - E-reçete - Peçete herneyse artık uygulanır uygulanmaz önemli değil bu gün yeni bunu yapalım diye karar veren bir birimi var. Yazılımcılara da bize de nefes aldırmıyorlar ki herkes işini yapsın.